Választás 2024

Ingyen élet, örök sőr!

S1M0NE

for Prezident

Barbie a kommunikációs bizottság elnök

Népszerűsége 1959 óta töretlen! Tapasztalt kommunikációs szakemeber, aki világhíres brand építésben! A kétoldalú kommunikációban, a párbeszédben hisz, ezert a Facebookon bármikor válaszol a felmerülő kérdésekre, de elérhető Messengeren és WhatsAppon is. Tervei között szerepel, hogy a Youtubon közvetíti majd az összes bizottsági és testületi ülést, melyekből rövid videókat a TikTokon fog megosztani.

Ken a közlekedési bizottság elnöke

1961 óta több mint 40 foglalkozásban állt már helyt, így széle körű szakmai tapasztalatai vannak. Tervei közt szerepel a Horányi úthálózat fejlesztése, melynek keretében a Duna alatt szigetre beérkező HÉV vonalat, a Horánygyöngye út alatt vezetné végig több megállóval és a Fő utca alatt hozná a felszínre.

Gordon Gekko a pénzügyi bizottság elnöke

1987 óta foglalkozik pénzügyekkel és befektetésekkel, túlélt több válságot, megannyi vállalat racionalizációjában részt vett. A fejlesztésekhez szükséges forrásokat számtalan módon elő tudja teremteni, miközben a felesleges kiadásokat könyörtelenül nyirbálja. A kompközlekedés költségeinek felét, lakcímkártyák alapján, a felére csökkenti egy éven belül

C3PO a fejlesztési bizottság elnöke

Bár a protokoll és a kommunikáció az erőssége, de megannyi csillagidővel és fényévvel a háta mögött, a sok-sok galaxisban látottakat és tapasztaltakat felhasználva szeretné fejlődés irányába vinni a települést. Amíg űrhajóállomás nem lesz, addig a kompokat szeretné modernizálni, mely nem csak kényelmesebb, de lényegesen olcsóbb utazást is lehetővé fog tenni.

Dr.Dolittle a szociális bizottság elnöke

Az orvosi ügyelet visszaállítását és az állatorvosi rendelés beindítását tervezi. Javaslatára a gyümölcsösben megépülő vásárcsarnok egy emeletet fog kapni, hogy fent orvosi rendelőket tudjunk kialakítani, ahol embereket és állatokat is gyógyítani fog. Mi több kisebb műtétekre is lehetőség lesz, fekvőbeteg ellátással. (Még gondolkodunk a harmadik szinten, amit turisztikai vendéglátásra lehetne használni)

JOKKMOKK az ügyrendi bizottság elnöke

A következő évekből sem hiányozhatnak a széklábak, melyet ebben a ciklusban egy klasszikus, skandináv ihletésű, tömör fenyőből készült, rendkívül strapabíró étkezőszék fog betölteni. Szívügye a forgalom Fő utca alá vezetése, hogy a felszínen megőrizhesse hagyományos jellegét az ófalu.

Programjaink

Kommunikációs programom

Megválasztásom esetén első dolgom lesz, hogy a tárgyalóterembe – ahol a bizottsági és testületi ülések zajlanak, 4 darab fix kamerát telepítek okos aljzattal, hogy a kamerák csak akkor működjenek ha ülés van. Az asztalra kerül még 8 darab puskamikrofon – melyből 7 a polgármester és a képviselők előtt lesz, a nyolcadik a meghívott vendégek előtt. A kamerákat és a mikrofonokat – utóbbiakat persze egy audió mixerrel –, NVR-re kötjük, amit fel regisztrálunk a Youtube csatornára, így bárki követheti a bizottsági és testületi üléseket, sőt azokat később is vissza lehet nézni. Ennek a technikának a bekerülési költsége körülbelül 600.000.- forint. A telepítésben Ken barátom segít, így munkadíjjal nem kell számolnom. Ezen felül vállalom, hogy havonta csinálok egy összefoglalót az ülésekről, amit feltöltök a csatornára.

Terveim között szerepel még, hogy az Újságolónak csináljak egy online felületet, ahol rendszeres tájékoztatom a helyi lakosokat az aktuális ülésekről, történésekről, tervekről és fejlesztésekről, ezekről természetesen az Újságoló nyomtatott számaiban is közzéteszek majd egy összefoglalót.

Személy szerint kommunikáció egy formájának tekintem azt is, amit a mindennapokban látunk közvetlen környezetünkben és amivel a látogatók találkoznak, ha belépnek településünkre – utcáinkon, közterületeinken. Ennek fényében szívügyem, hogy a villanyoszlopokon legyenek virágok melyeket rendszeresen locsolunk és karbantartunk, a vizesárkokat utcákat és tereket rendszeresen takarítsuk, szükséges helyekre hulladékgyűjtőket helyezzünk ki, melyeket rendszeresen ürítünk és karbantartunk. Strandok, tanösvények, parkjaink, rendszeres tisztítását és karbantartását olyan mértékre kell emelni, hogy bárki számára, bármelyik évszak, bármelyik napján azok szemet gyönyörködtetőek legyenek, inspirálók lakóközösségünk számára.

A település költségvetés terhére fizetett tiszteletdíjamról lemondok, mert bízom Gordon Gekko pénzügyi terveiben.

Közlekedési programom

Mivel csapatunk közös megegyezéssel – a polgármester jelöltünkkel egyetemben –, lemondott a tiszteletdíjunkról és a kommunikációs kiadásokat is meg tudjuk spórolni, valamint arra való tekintettel, hogy a csapatunk minden tagjának kiemelkedően fontos a Horánygyöngye út méltóként való kezelése, ezért én kaptam meg ezen bérköltségből fakadó keret kezelését. Előre haladott tárgyalások alapján elmondható, hogy Németországból német szakemberekkel és minőséggel, évente 80-90 métert tudunk haladni 6,5 méter szélességben pályázati források nélkül is! Amennyiben pályázati forrás is rendelkezésre áll, úgy – intenzitás függvényében –, akár a teljes Horángyöngye út elkészülhet a Monostori úttól egészen az Attila büféig. Sőt – ha sikerül 90%-os pályázatot elnyerni, akkor végre Horánynak saját bekötő útja lehet – fent említett forrásoknak hála –, egészen a Szigetútig! Az építkezés előtt, lakossági felmérés keretében, meghatározzuk az út alatt közlekedő HÉV megállóit, melyeket a kivitelezés során ki is alakítunk. Terveink szerint az utolsó Horányi megálló az Árpád út kereszteződésénél lenne, majd élesen a Fő utca felé venné az irányt, hogy a faluban a Kossuth téren is legyen megállója.

Ezen felül elindítom az 1+1 programot, melynek keretében minden utcában, ahol összefognak a lakosok és összedobják az útszakaszhoz szükséges kivitelezési ár felét – melyre természetesen szintén pályázat útján keressük meg a kivitelezőt –, ott az önkormányzat hozzáteszi a beruházáshoz szükséges másik részét az anyagi fedezethez.

Fejlesztési programom

Tudomásul kell venni, hogy jelenleg sem a személyi, sem az anyagi feltételeink nem adottak arra, hogy a település üzemeltesse a kompokat, ezért azok „piaci” alapon működnek. Az eddigi zárt eljárást azonban mindenképpen meg kell szüntessük és pont azért, hogy a piac pozitív hatásai érvényesülhessenek, mindenképpen ki kell írjunk pályázatot a révek üzemeltetésére. Ezen pályázatokban a polgármester jelöltünk felmérését is felhasználva alakítjuk ki a feltételeket és elvárásokat, melyek a magam droid módján az alábbiak szerint összegeznék:

– mindkét parton – a keleti és a nyugati oldalon is –, a nap 24 órájában legyen személyi átkelés maximum 30 percenként.

– mindkét parton – a keleti és a nyugati oldalon is –, hajnali 5 órától, este 22:00 óráig legyen gépjármű átkelési lehetőség maximum 30 percenként, járatonként a keleti oldalon 50, a nyugati oldalon 30 gépjárművel.

– a Rév kikötők környékét a bérlő rendben és tisztán tartja, virágokkal ülteti be, szerviz és szerelési munkálatokat ott nem végezhet, hajókat vagy munkagépeket nem tárolhat – cserében mindkét oldalon további területeket kap díjmentesen, melyeken a számára szükséges munkálatokat el tudja végezni.

– a jegyek árába és annak árképzésébe nem avatkozunk bele, hiszen pályázat alapján választjuk ki a nyertest – melynek elbírálása során a viteldíjat is figyelembe vesszük. Ugyanakkor a kialakított bérletkonstrukciót, a helyi lakosok számára 50%-kal támogatjuk lakcímkártya alapján, egy adott gépjárműhöz. Ennek fedezete a nyertes pályázóval kötött bérleti szerződés, így a település költségvetését nem terheli egy fillérrel sem!

Hosszútávú terveim között szerepel modern komphajók vásárlása, melyre előre haladott tárgyalások alapján igen kecsegtető árajánlatok vannak, sőt pályázati forrás is rendelkezésere fog állni a brüsszeli információnk szerint. Az üzemeltetést azonban továbbra is vállalkozónak adnánk ki, egy speciális pályázat útján. Erre legkorábban 2026 nyarán kerülhet sor először a Dunakeszi majd 2027-ben a Határcsárdai oldalon. Terveink szerint 2029-re a személykompokat is hasonló konstrukcióban és modern hajókkal üzemelhetnek.

További fejlesztési terveim között szerepel a mulcsüzem és a brikettáló üzem beindítása, ezáltal munkahelyek létrehozása – természetesen a közterületek kezelését is figyelembe véve. Az üzleti tervet Gordon Gekko már kidolgozta, az én feladatom annak végrehajtása és koordinálása.

Ezen túl, idősek számára okos órák kiosztása, melyek folyamatosan monitorozzák az egészségi állapotot és Dr.Dolittle riasztást kap probléma – például túl alacsony vagy túl magas vérnyomás –, esetén.

A következő 2 évben az összes lámpát mozgás- és fényérzékelős napelemes lámpákra cserélünk le, így további sok millió forintot spórolhatunk meg évente, melyeket fejlesztésre tudunk fordítani. Mindezek mellett a kiemelt helyekre fix kamerákat telepítünk tucatszám, valamint mobil napelemes kamerákat oda, ahol szükséges az illegális hulladéklerakás miatt. A rendszert folyamatosan bővítjük, melyre fedezetet jelent megválasztásunk esetén, a drasztikusan megemelt büntetési bírságok.

Szociális programom

hamarosan…

Pénzügyi programom

hamarosan…

Ügyrendi programom

hamarosan…